Zonnebrandcrème op je gezicht??? Je smeert toch ook geen boter in je haar

Het hele jaar moet je de huid goed beschermen tegen het zonlicht zeker in het voorjaar en de zomer maar ook in de herfst en winter want zonlicht en daglicht brengt schade aan de huid. Ik bedoel hiermee de kwaadaardige plekjes maar ook pigmentvlekken, vroegtijdige huidveroudering, rimpels en dehydratie.

De zon is de ergste huidverouderaar die er is.

Maar wat is nou goed om te smeren als bescherming?

Helaas zie ik het nog wel eens om me heen. Zonnebrandcrème voor het lichaam wordt dan ook maar op het gezicht gesmeerd. Lichaamsproducten horen niet thuis op het gezicht. Geen bodylotion, scrub, douchegel en ook geen zonnebrandcrème.

Smeer een Face Guard en geen zonnebrandcrème!

Janssen cosmetics heeft een speciaal concentraat Face Guard ontwikkelt deze beschermt tegen UVA en UVB stralen maar ook tegen infraroodstralen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat infraroodstralen, net als UVstralen, de huid sneller doen verouderen en ook later nog de huid kunnen beschadigen door blootstelling aan zonlicht. Daarom is niet alleen bescherming tegen UVA- en UVB-stralen belangrijk, maar ook tegen infrarood-stralen.

Voordelen van een Face Guard

  1. Het vertraagt de huidveroudering door blootstelling aan zonlicht, verbetert de hydratatie, vermindert ontstekingsreacties en beschermd de cellen.
  2. De emulsie heeft een lichte textuur en moet s ochtends na de reiniging en voor de dagcrème over de huid verdeeld worden.

Hoe voorkom je ouderdomsvlekken op je hand?

Ideaal als onzichtbare handschoen om zogenaamde ouderdomsvlekken te voorkomen. Gewoon op de rug van de hand verdelen. In de loop van de dag meermaals aanbrengen.

Met deze manier kun je heerlijk genieten van de buitenlucht op een zonnige dag of een iets minder zonnige dag.

You might also like