“Maar het smeert zo lekker”

Één keer per maand eet ik samen met mijn vriendinnen. Zo ook gisterenavond en op een bepaald moment vertelde één van mijn vriendinnen: “mijn serum was op en ik heb deze gekocht bij de supermarkt”. Dit terwijl ze wel een goede dag -en nachtcrème gebruikt.  Met mijn gekrulde teentjes heb ik haar uitleg gegeven over haar ‘best lekker aanvoelende serum’.

Goedkope crémes zitten vol minerale oliën.

Het is namelijk zo dat goedkope crèmes, serums en dergelijke, of dit nou bij de supermarkt, apotheek of drogist verkocht wordt, boordevol met minerale oliën zitten. Minerale oliën vallen onder de noemer vaseline of parafine. Dit smeerde wij met wintersport onder de pootjes van onze hond ter bescherming tegen vastplakkende sneeuw. Het legt een filmlaagje over de huid zodat er niets in en niets uit de huid kan. Daarom vond ik het voor mijn vriendin ook een zo’n ding. Dat goedkope maar lekker smerende serum wat alles afsluit en dan vervolgens je mooie creme ??? De werkzame stoffen in deze crème komt namelijk nooit aan op de plaats van bestemming. Ongelofelijk zonde!!

Minerale olie is een opvulling voor dat potje, daarom is het zo lekker goedkoop. Maar op deze manier betaal je zeker teveel!

Ben ik dan tegen alle andere producten die er op de markt zijn? Nee zeker niet, maar raadpleeg de zinnige en onzinnige ingrediënten. Er is voor mij absoluut een reden om met mijn eigen merk te werken in deze tijd waarin de het aanbod cosmeticaproducten bizar groot is en de reclames ontzettend mooie beloftes maken. Ik heb me hier echt in verdiept en gun je oprecht een mooie huid. Er zitten gigantisch veel mooie werkstoffen in, het doet wat het belooft, eerlijk, geen dierenleed, geen mensenleed, geen loze beloften, geen geurstoffen en geen kleurstoffen.

“De cosmetische industrie is groot fan van minerale olie. Dit is namelijk goedkoop, geur- en kleurloos, oxideert niet en kan heel makkelijk lang bewaard worden. En denk jij dat je geen minerale oliën gebruikt, kijk dan maar eens goed op het etiket. Liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil zijn allemaal voorbeelden van minerale oliën.”

Bron: Dr. Jetske Ultee

3 tips voor een goede créme

  1. Controleer of er geen minerale oliën in het product zitten. Alle werkzame stoffen die erna gesmeerd worden dringen niet door tot de huid.
  2. Laat je goed adviseren en koop bij een ondernemer die alle kennis heeft van zijn vak.
  3. Kijk altijd goed welke echte werkstoffen er in je producten zit, werkstoffen zijn namelijk ontzettend duur en worden met de grootste zorg verkregen.

Mijn vriendin heeft direct haar goedkope serum weggegooid. We zijn nog steeds vriendinnen ;)

You might also like